Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
margaryna 40 dkg
cukier puder 20 dkg
żółtko jajek 4 sztuki
kakao 3 łyżki
białko 3 sztuki
cukier 4 łyżki
dżem 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać puder, żółtka i nożem zarobić ciasto. Zlepić je w bryłę. Podzielić na 3 części. Jedną rozwałkować i ułożyć na blachę. Posmarować dżemem. Do drugiej dodać kakao, zagnieść. Trzecią zostawić. Drugą i trzecią zamrozić. Ciemne ciasto zetrzeć na grubych oczkach na placek pokryty dżemem. Ubić pianę z białek i cukru, wylać na ciasto. na to zetrzeć trzecią część. piec w mocno nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.01.2012 17:04
bardzo lubię to ciasto
Ewelina38 20.10.2011 14:29
dawno go już nie robiłam ale uwielbiam takie ciasto, zwłaszcza jak dodam owocu czarnej porzeczki
RenataZ-et 12.10.2011 22:22
muszę zrobić!
Motorek 25.07.2011 00:12
smaczny
Iwona51
Iwona51 27.02.2011 15:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak