Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w paseczki, przyprawić solą i pieprzem do smaku- dosyć krótkie. Krewetki odmrozić. Cebulę obrać i pokroić w paseczki. Rozgrzać patelnię wok z dodatkiem oleju, przysmażyć na niej wieprzowinę, a po kilku minutach dodać do niej cebulę. Papryki obrać i pozbawić ziarenek, pokroić w drobne kawałki(papryczkę chili pokroić bardzo drobno!). Grzyby munk zalać wrzącą wodą(aby nie były twarde) , a następnie pokroić je w cienkie paseczki. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w talarki. Do przysmażonego mięsa dodać papryki, groszek, grzyby, marchewkę. Wszystko ze sobą przesmażyć, aż warzywa będą miękkie,a następnie dodać ugotowane w osolonej wodzie krewetki. Następnie wszsytko przyprawić sosem sojowym i chwilę podgotować. Przygotowane danie delikatnie zaciągnąć, np. mąką wymieszaną z odrobiną wody. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Zapomniałam dopisać, ze użyłam także zielonej papryki- którą pokroiłam w zgrabne paseczki i świeżego brokuła (przed dodaniem go do woka podgotował go na półmiękko,półtwardo w osolonej wodzie)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !