Sposób przygotowania

z mąki,szczypty soli i wody zagnieść ciasto uformować kulę i odstawić,następnie przygotować nadzienie twaróg zemleć lub rozgnieść widelcem dodać cukier waniliowy,cukier puder,żółtko i wszystko dokładnie wymieszać rozwałkować cienko ciasto wycinać koła i na środek nakładać nadzienie po czym dokładnie sklejać brzegi ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy od zagotowania się i wypłynięcia gotować ok.5min.po czym wyjąć łyżką cedzakową osączyć,na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pierogi na złoty kolor,podawać z cukrem lub gęstą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne pierożki;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ale narobiłaś mi smaku
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ale smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,aż ślinka leci :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne i takie chrupiące
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    smakowicie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podsmażane najlepiej smakują.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !