Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

batoniki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
miód 1/2 szkl
aromat waniliowy
kakao 2-3 łyżki
płatki kukurydziane 25 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: batoniki

Margarynę roztopić, wlać miód i aromat, podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż składniki się połączą. dodać kakao, wymieszać. Orzechy poprażyć na suchej patelni, ostudzić, wsypać do margaryny z miodem, dodać płatki kukurydziane, wymieszać. Płaską blachę wyłożyć pergaminem, natłuścić, wyłożyć masę, rozsmarować, pozostawić do wystygnięcia, pokroić na prostokątne batoniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 24.02.2011 00:09
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak