Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
ocet 10 % 0,5 szkl
cukier 10 dag
woda 2 i 1/3 szkl
sól 1 dag
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka na zimę

ZALEWA
Wodę zagotować z cukrem,solą i przyprawami, dodać ocet i zagotować.
Z papryki usunąć gniazda nasienne.
Zagotować wodę w garnku, sparzyć w niej paprykę, zanurzając na 1 minutę.
Wyjąć na durszlak, odcedzić, ciasno ułożyć w słoikach i zalać gorącą zalewą.
Słoiki przykryć i pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak