Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
zmielone migdały 10 dag
zimna margaryna 20 dag
cukier 8 dag
cynamon Prymat 1 łyżeczka płaska
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka migdałowe

Z mąki, migdałów, margaryny, cukru, cynamonu i żółtek zagnieść ciasto, uformować kulę i na godzinę zostawić w lodówce. Ciasto rozwałkować na szer. 4 mm, foremkami wykrawać ciastka, piec 15 minut w 180 stopniach, po wyjęciu z piekarnika obtoczyć w mieszance cukru pudru i cukru waniliowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 24.02.2011 00:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak