Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety cielęce zapiekane z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety cielęce 4 szt.
sól
masło 2 łyżki
rozmaryn 1 gałązka
jogurt naturalny 200 gram
olej do smażenia
pieczarki 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety cielęce zapiekane z grzybami

Kotlety cielęce opłukać, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem albo dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć kotlety. Obsmażyć je z obu stron. Następnie przełożyć je (razem z tłuszczem ze smażenia) do brytfanki. Posiekać gałązkę rozmarynu. Grzyby oczyścić, pokroić na mniejsze części. Na patelni rozgrzać masło. Podsmażyć na nim grzyby, pod koniec dodając posiekany rozmaryn. Dusić, mieszając, aż do odparowania soków. Podduszone grzyby wymieszać z gęstym jogurtem typu greckiego. Ewentualnie dosolić. Rozłożyć na kotletach w brytfance. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 10.06.2011 20:30
Chętnie takie zjem
barbara11561 02.05.2011 15:32
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak