Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, śmietany i 1 jajka oraz szczypty soli zagnieść ciasto, włożyć na godzinę do lodówki. podzielić na kilka części, rozwałkować kawałki na prostokąty, pociąć nożem na paski o szerokości 1-2 cm. Metalowe foremki do rurek posmarować olejem, nawijać paski ciasta, po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 25 minut w 180 stopniach, wyjąć i wystudzić. galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, ostudzić. Śnieżki ubić na sztywno z mlekiem, dodać tężejącą galaretkę, ubić, szprycą nakładać krem do rurek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !