Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mintaja z czosnkowo-pietruszkowym posmakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 8 szt.
czosnek ząbki 3 szt
przecier pomidorowy 1/2 litra
olej 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
sól, pieprz szczypta
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mintaja z czosnkowo-pietruszkowym posmakiem

Czosnek wycisnąć przez praskę. Olej rozgrzać na głębokiej patelni, włożyć wyciśnięty czosnek. 3 łyzki pietruszki i podsmażyć, uważac by czosnek się nie przypalił bo będzie gorzki. Odłożyć połowę na oddzielny talerz. Dodać przecier i wymieszać. Przyprawić do smaku szczyptą oregano, sola i pieprzem. Przykryć i dusic około 10 minut. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem, papryka i bazylią. Z jednej strony filety posmarować odłożoną natką z czosnkiem, zwinąć by masa znalazła się w środku, spiąć wykałaczką. Włozyć do sosu, dusić 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 07.04.2011 19:38
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak