Sposób przygotowania

Czosnek wycisnąć przez praskę. Olej rozgrzać na głębokiej patelni, włożyć wyciśnięty czosnek. 3 łyzki pietruszki i podsmażyć, uważac by czosnek się nie przypalił bo będzie gorzki. Odłożyć połowę na oddzielny talerz. Dodać przecier i wymieszać. Przyprawić do smaku szczyptą oregano, sola i pieprzem. Przykryć i dusic około 10 minut. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem, papryka i bazylią. Z jednej strony filety posmarować odłożoną natką z czosnkiem, zwinąć by masa znalazła się w środku, spiąć wykałaczką. Włozyć do sosu, dusić 15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooooo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooooooooooo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooooooooooo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooooooooooo
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !