Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pomidorem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 150 ml
sól
pomidorki małe 200 g
woda 2 łyzki
ser owczy 50 g
mieszanka 8 ziół 2 łyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat
Mieszanka: 30 g
ryż brązowy 30 g
ryż dziki 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pomidorem i serem

Ryż wsypać do osolonej wody, zagotować. Zmniejszyć ogień, ryz gotować jeszcze 25 minut pod przykryciem, odcedzić.
Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Przełożyć na teflonową patelnię, dodać 2 łyżki wody, dusić 2 minuty pod przykryciem na małych ogniu.
Ser pokroić w drobną kostkę, posypać pomidory na patelni. Całość przykryć, dusić na małym ogniu. Przełożyć do podgrzanej miseczki. Dodać ryz i zioła, natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak