Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem kostki rosołowej. Następnie wymieszać z masłem, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Przyprawiony ryż wyłożyć do naczynia żaroodpornego. W ryżu zrobić 6 zagłębień, wbić do każdego jajko, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni, piec do ścięcia się jajek. Następnie zalać śmietaną wymieszaną z żółtym serem utartym na tarce o drobnych otworach. Wstawić do piekarnika i zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Na pewno skorzystam z przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie, nie jadłam jeszcze taki przygotowanego ryżu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !