Sposób przygotowania

Jajka ubić na pianę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, potem dodać skórkę z cytryny, wodę i olej, miksować do uzyskania gładkiej masy. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy keksowej wlać większość ciasta, do reszty dodać kakao i łyżeczkę wody, wymieszać, polać po wierzchu ciasta w formie. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec przez około 1 godzinę.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    dawniej tez taką robilam:) później po porcjowaniu są taki fajne wzorki w środku:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !