Sposób przygotowania

Szparagi obrać ze skórki, włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, cukier i sól, gotować około 30 minut. W rondlu zagotować wino z dodatkiem soli i pieprzu. Wstawić rondel do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Wstyd się przyznać ale nie jadłam jeszcze szparagów :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !