Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
żółtko jajek 1 szt
wino białe 1/2 szkl
masło 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
mleko 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie

Szparagi obrać ze skórki, włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, cukier i sól, gotować około 30 minut. W rondlu zagotować wino z dodatkiem soli i pieprzu. Wstawić rondel do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.08.2013 07:27
super fajne
IlonaAlbertos 07.08.2013 22:19
Ciekawy pomysł.
przejs 04.10.2011 11:11
Wstyd się przyznać ale nie jadłam jeszcze szparagów :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak