Sposób przygotowania

Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę, dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru, na koniec dodać mąkę i ubić. ciasto piec 20 minut w 180 stopniach, zaraz po wyjęciu wyciąć krążki i zostawić do wystygnięcia. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu, gdy wystygnie, odstaw do lodówki by lekko stężała. Serki przełóż do miski, dodać cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Dodać żelatynę rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu, wymieszać i wstawić do lodówki na 20 minut. Na dno dno miseczek włóż mandarynki z puszki, zalać je tężejącą galaretką, odstaw do lodówki, aż zastygnie, dodaj krążki ciasta, odwróć miseczki do góry dnem i wyjmij babeczki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !