Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki drożdżowe z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2,5 szklanki
masło 1/2 kostki
cukier 4 łyżki
jajko 1 sztuka
drożdże 5 dkg
mleko 200 ml
sól szczypta
tłuszcz do formy
Nadzienie:
biały ser 80 dkg
jaja 3 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki drożdżowe z serem

Drożdże rozetrzeć z niewielką ilością cukru i mleka. Pozostawić do wyrośnięcia.
Ser zmielić, dodać jaja, cukier i cukier waniliowy. Utrzeć.
Margarynę, cukier i jajo utrzeć, dodać do rozczynu drożdżowego resztę mleka i pozostałą mąkę oraz szczyptę soli, dokładnie wyrobić. Pozostawić do wyrośnięcia. Rozwałkować, wyciąć kwadraty, na każdym każdym kawałku nałożyć trochę masy serowej. Zlepić pierożki. Zostawić do wyrośnięcia. Posmarować białkiem, piec na złoty kolor w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.11.2011 12:02
smaczne
IKrakowianka 17.09.2011 07:53
super
romanrafal
romanrafal 13.02.2011 08:51
napewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak