Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z niewielką ilością cukru i mleka. Pozostawić do wyrośnięcia.
Ser zmielić, dodać jaja, cukier i cukier waniliowy. Utrzeć.
Margarynę, cukier i jajo utrzeć, dodać do rozczynu drożdżowego resztę mleka i pozostałą mąkę oraz szczyptę soli, dokładnie wyrobić. Pozostawić do wyrośnięcia. Rozwałkować, wyciąć kwadraty, na każdym każdym kawałku nałożyć trochę masy serowej. Zlepić pierożki. Zostawić do wyrośnięcia. Posmarować białkiem, piec na złoty kolor w średnio nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !