Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka ze szczupaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 kg
cebula 3 szt
zmrożone masło 1/2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka ze szczupaka

Szczupaka oczyścić, pokroić na kawałki, po czym przekrawać na płaskie porcje. W garnku o grubym dnie ułożyć plasterki masła, na nich kawałki ryby, posypane solą, pieprzem i bułką tartą, na to położyć warstwę posiekanej cebuli i posypanej bułką tartą, ponownie układać warstwami masło, rybę i cebulę. Dusić 30 minut pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 22.02.2011 04:05
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak