Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowa masa z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 20 dkg
woda 100 ml
cytryna 1 sztuka
orzechy 20 dkg
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa masa z rumem

Orzechy zmielić. Z wody i cukru ugotować syrop. Do wrzącego wsypać orzechy, startą skórkę z cytryny, sok z cytryny oraz rum.Wymieszać. Taką masą można przełożyć biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 17.02.2012 09:23
fajna masa
Agnik 19.11.2011 12:09
interesujące
jeta72 10.05.2011 09:46
świetna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak