Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z mięsa mieszanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
mięso wołowe 1/2 kg
słonina 25 dkg
wątróbka 20 dkg
cebula 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
kajzerki 3 sztuki
jaja 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z mięsa mieszanego

Mięso, słoninę, cebulę i przyprawy udusić do miękkości. Dodac wątróbkę i dusić kolejne 10 minut. Kiedy ostygnie wszystko zmielić, dodać wymoczone i odciśnięte bułki. Doprawić, dodać jajka, wyrobić masę, przełożyć do natłuszczonej formy i upiec na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 23.05.2011 21:18
smaczny
kuklik 06.03.2011 07:19
taki pasztet to coś dobrego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak