Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 30 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
pieczarki 30 dkg
masło 1 łyżka
sok z cytryny
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion pieczarkowy

Ugotowac wywar z kości, przecedzić. Dodać jarzynę startą na grubych oczkach. Pieczarki posiekać, dusić na maśle skropione sokiem z cytryny przez 20 minut. Doprawić pieprzem i maggi. Wlać do wywaru, zagęścić mąką wymieszaną ze smietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 17.09.2011 12:03
super
Halusia 03.09.2011 21:08
Pyszne! Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak