Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda 2/3 szklanki
sól do smaku
Farsz:
mięso gotowane 30 dkg
grzyby 25 dkg
cebula 1 sztuka
tłuszcz
sól do smaku
pieprz do smaku
słonina 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i grzybami

Z mąki, letniej wody oraz soli wyrobić ciasto. Rozwałkować. Wyciąć kółka. Grzyby i cebulę udusić, mięso zmielić w maszynce. Grzyby pokroić, wymieszać z mięsem. Doprawić. Układać na każdym kawałku ciasta trochę nadzienia, zlepić. Ugotować w osolonej wodzie. Słoninę pokroić w kostkę, stopić. Skwarkami polać gotowe kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 06.12.2011 22:55
takich pierogów jeszcze nie robiłam
RenataZ-et 16.03.2011 17:32
Pyszne pierożki
IKrakowianka 11.02.2011 17:08
Super są takie pierożki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak