Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem cytrynowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 lyzeczka
woda 3 lyzki
jaja 2 szt
cytryna 1 szt
cukier puder 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: krem cytrynowy

zelatyne zapac przegotowana zimna woda, odstawic do napecznienia a nastepnie wstawic do naczynia z wrzaca woda, rozpuscic, zoltka utrzec z 2/3 cukru, dodac sok z cytryny i skorke cytrynowa, do zoltek wlac przesyudzona ale plynna zelatyne, wymieszac, ubic piane z pialek, dodac pod koniec ubijania pozostaly cukier, ostroznie wymieszac z loltkami, rozloyc do miseczek, zastudzic

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.02.2013 16:38
extra
dorotka0000025 23.12.2012 19:42
i polecam
dorotka0000025 29.10.2012 12:06
dziekuje
tomek18 16.03.2012 08:11
pycha
krystyna24 24.12.2011 09:35
świetne
motomaniak 01.07.2011 13:50
fajne
MAR3STA 08.04.2011 22:47
pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak