Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mieducha kresowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wódka 3 szklanka
płynny miód 1/2 szklanki
cytryna 1 szt
gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 1-2 potłuczone

Przepis i sposób przygotowania na: mieducha kresowa

Cytrynę umyć we wrzątku i osuszyć.Drobno posiekać wraz ze skórką usuwając pestki.Do gąsiorka lub słoja wrzucić cytrynę i wlać miód i zalać wódką i energicznie potrząsać,aż się alkohol połączy z miodem.Dodać gałkę i goździki.Odstawić na 2-3 miesiące i potem przefiltrować.Klaruje się trudno,więc może być trochę \"zawiesista\"(mętna),ale jej smak
jest wspaniały!!!!!!!
I rzekomo można ją stosować jako lek
na przeziębienie(aby nie za dużo,bo oprócz przeziębienia będziemy mieć upojenie alkoholowe !!!)MOCNO GRZEJE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 23.02.2011 16:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak