Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
bułka 1 szt.
cebula 1/2 szt.
olej 3 łyżki
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone

Mięso umyć, pokroić na kawałki. Bułkę namoczyć we wodzie i odsączyć. Cebulę obrać, pokroić w krążki, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę, cebulę, mięso zemleć, dodać jajko, cebulę, pieprz. Następnie wyrobić bardzo dokładnie. Masa mięsna musi być gładka. Uformować 5-6 kotlecików na owalny kształt, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na ciepłym, lecz nie bardzo gorącym tłuszczu, tak aby kotleciki usmażone były od środka, a nie przypaliły się!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak