Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki torcik

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
kawa rozpuszczalna 3 lyzeczki
cukier 3 lyzki
żółtko jajek 5
śmietana kremowa 30% 100 ml
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: szybki torcik

Biszkopt dzielimy na 3 czesci. Pierwsza smarujemy dzemem brzoskwioniowym. Potem kladziemy biszkopt i smarujemy kremem zrorbionym z zaparzonej kawy 50 ml wrztaku, zoltka ucieramy z cukrem, dodajemy spirytus, mieszamy z kawa i delikatnie mieszamy ze smietana kremowka ubita. Nastepnie biszkopt i znowu krem. Przyozdabiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 28.11.2013 20:20
piekny torcik
edyta44 07.11.2011 16:01
sliczny
wiola333 03.08.2011 14:06
wow
Kopiko1983 25.04.2011 19:07
Rzeczywiście szybki!
angelika14 20.04.2011 11:37
muszę spróbować
Kate131 13.02.2011 17:22
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak