Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 50 dag
cebula 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Na patelnię wlewamy olej. Cebulę siekamy i wrzucamy na patelnię. Wątróbkę kroimy w kawałki i w momencie, kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieprz i szczyptę soli. Dusimy pod przykryciem, aż do momentu, gdy wątróbka będzie usmażona. Wtedy odkrywamy i co jakiś czas mieszając. Podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak