Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do 180-190 stopni.
Do miski wsypać mąkę, proszek, sodę, sól i oregano. Dodać masło pocięte na kawałeczki. Miksować wszystko mikserem z haczykami.
Dodać parówki (ugotowane i pokrojone w plasterki) oraz pociętą fasolkę i starty ser.
Na końcu wlać śmietanę (jogurt, maśłankę). Wymieszać dokładnie.
Wyłożyć ciasto na posypaną mąką deskę i rozgnieść na placek ok. 30x25cm.
Powycinać kwadraty.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    wygląda przepysznie :)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawy pomysł na pewno kiedyś spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !