Sposób przygotowania

Żurawinę dokładnie umyć a następnie zalać ją sokiem pomarańczowym. Po 15-20 minutach odsączyć. Następnie mąkę wymieszać z wodą i wyrobić ciasto o konsystencji śmietany. Odstawić je na 20 minut. Po tym czasie dodać żurawinę. Smażyć placuszki na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Damian19

    pyszne placki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię żurawinę, więc placki też na pewno pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !