Sposób przygotowania

Z wody i cukru robimy syrop i po ostudzeniu dodajemy likier, mieszamy. Mleko w proszku łączymy z orzechami i mlekiem, wyrabiamy tak długo, aż powstanie miękkie ciasto. Szybkimi ruchami, wnętrzem dłoni robimy małe kulki i smażymy na oleju na średnim ogniu na złoty kolor. Odsączone z tłuszczu zatapiamy w syropie. Odstawiamy na min. 1h. w chłodne miejsce. W upalne dni podajemy w salaterkach niezbyt dużych i z wodą z lodem do popicia. W dni chłodniejsze z mocną kawą lub herbatą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    może być całkiem smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !