Sposób przygotowania

Rybę umieścić w naczyniu, każdy filet polać sokiem z limonki i posypać startą skórką. Przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę (lepiej na kilka godzin).
Nagrzać piekarnik do temp 180stC. Filety piec pod przykryciem około 15-20 minut.
Wyjąć naczynie z piekarnika. Na każdym filecie położyć plaster salami. Wstawić naczynie do piekarnika, zapiekać 1-2 minuty, aż salami będzie chrupkie.
Wyjąć, na każdym filecie położyć plasterek mozzarelli i dwa plasterki pomidorów i jeszcze raz wstawić do piekarnika na 1 minutę.
Doprawić pieprzem, podawać gorące, ułożone na porcji ryżu. Ryż polać częścią sosu pozostałego z pieczenia ryby.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !