Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do 160stC. Lekko natłuścić formę do pieczenia. Masło, cukier, miód, skórkę pomarańczową i sok podgrzewać w rondelku na małym ogniu, aż masło się stopi, a cukier rozpuści.
W dużej misce wymieszać mąkę, płatki i 85 g daktyli, dodać syrop z rondelka. Dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Do formy nałożyć łyżką 9 placuszków, lekko spłaszczyć, tak aby miały 1 cm grubości. Posypać daktylami i orzechami (lekko wcisnąć je w ciasto).
Piec 15 minut, aż nabiorą złocistego koloru. Przełożyć na talerz, gdy lekko przestygną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !