Sposób przygotowania

Mąkę przesiać. Białka oddzielić od zółtek. Masło pokroić w kostkę, przełożyć do mąki. Dodać proszek do pieczenia, żółtka i 4 łyżki cukru. Szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić 30 minut. Rozwałkować 2/3 ciasta wylepić nim spód formy. Jabłka obrać. Miąższ pokroić usmażyć z resztą cukru. Przestudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypać kisiel. Na cieście w formie rozsmarować jabłka. Na nich rozłożyć różową piankę. Pozostałe ciasto wyjąć z lodówki i zetrzeć, posypując piankę. Piec ok 50 min w temp 180 C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszny jest, dużo jabłek...super
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Genialny pomysł z tym kisielem! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !