Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe serca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 1/3 szkl
jaka: 2 szt
drożdże 5 dag
maślanka 1 szkl
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
skórka pomarańczowa 1 łyzeczka
wiórki kokosowe 1/2 paczki
masło 10 dag
miód kilka łyżek
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe serca

Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru , mąki i mlekiem, odstawić do wyrośnięcia, W misce wymieszać mąkę ze skórkami, z rozczynem drożdżowym, jajkami i stopionym masłem ,
odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkować na cienki prostokąt, posmarować płynnym miodem, posypać wiórkami kokosowymi, pokroić na cienkie paski, każdy zwinąć w spiralkę i dobrze zlepić końce, uformować kształt serca, posmarować rozkłóconym jajkiem , odstawić na kwadrans i wstawić do gorącego piekarnika, piec około 15-20 minut.
Zamiast wiórek można dać np. cynamon

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.02.2011 23:41
Swietne na Walentynki
halinka1011 11.02.2011 12:06
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak