Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z szynką i grzankami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 200 g
serek topiony 150 g
groszek 4 łyżki
cebula 1 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
olej 1 łyżka
pietruszka zielona 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
grzanki 1 szklanka
bulion 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z szynką i grzankami

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na oleju. Dodać przeciśniety przez praskę czosnek i posiekaną w paseczki szynkę i smażyć jeszcze przez chwilę. Na gotujący się bulion wrzucić serki, gotować do rozpuszczenia. Dodać podsmażoną cebulę z szynką i gotować jeszcze 5 minut. Na koniec dodać groszek.
Doprawić do smaku solą, pieprzem. Posypać posiekaną nacią pietruszki.
Podawać z grzankami z chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 02.11.2012 13:31
z dodatkami jeszcze nie jadłam
Edyta31 03.09.2011 22:01
ciekawie wygląda i pewnie jest przepyszna :)
Grażyna13 14.05.2011 11:00
Pyszna zupa :)
Aniunia773 24.02.2011 19:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak