Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko
mąka 2 szklanki
pieczarki 1 kg
cebula
masło 1\\2 kostki
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
śmietana 12% 2 szklanki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z pieczarkami

Cebulę kroimy w krążki , pieczarki czyścimy i tez kroimy , najpierw wrzucamy cebulkę solimy przykrywamy przykrywką i dusimy chwilkę , potem wrzucamy pieczarki podlewamy woda i dusimy jeszcze chwilkę . Następnie wlewamy śmietanę i mieszamy do momentu aż sos zgęstnieje. Całość możemy doprawić do smaku według własnego uznania. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko i mąkę Z uzyskanego ciasta formujemy robimy kopytka . Kopytka gotujemy z dodatkiem soli po odcedzeniu polewamy sosem pieczarkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak