Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ciasteczka cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cebula 3-4 szt
mak łyżka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciasteczka cebulowe

Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oliwie, doprawiamy solą, pieprzem i papryka, mieszamy.

Do podsmażonej cebuli dodajemy mak, mieszamy.

Cisto francuskie kroimy w kwadraciki. Na każdym kwadraciku kładziemy porcję cebuli z makiem.

Pieczemy na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 12-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 05.12.2011 23:39
pychotka :)
ewa84 10.03.2011 08:18
mniam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak