Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałtak z rzodkwi i papryki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiew obrana 1
strąk papryki 1
siekany szczypior 2 łyżki
kefir 4 łyżki
biały ocet winny 2 łyżki
sól
pieprz czarny
musztarda 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałtak z rzodkwi i papryki

Rzodkiewkę ucieramy na drobnej tarce, a paprykę kroimy w drobną kostkę i mieszamy razem. Szczypiorek mieszamy z kefirem, octem, solą, pieprzem i musztardą. Zalać warzywa sosem, dokładnie wymieszać i odstawić na 1/2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak