Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijane placki z kani

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kania 5-6 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
natka posiekana 2 łyżki
masło 1/2 łyżki
olej do smażenia
żubrówka 40 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pijane placki z kani

Kanie rozdrabniamy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy żubrówką, zostawiamy na kilka minut. Ubijamy białko na sztywno. Dodajemy ją do grzybów razem z bułką, natką, żółtkami oraz masłem. Dokładanie lecz delikatnie mieszamy, doprawiamy. Smażymy na oleju i podajemy odsączone z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.06.2012 22:05
fajne
iknbozka 14.11.2011 12:19
super
Sylwia56
Sylwia56 15.05.2011 10:03
fajny przepis
ilka_86 26.03.2011 18:08
intrygujące te placuszki:)
daria899 12.03.2011 12:42
mniam
Dorota59 11.02.2011 11:18
placki z kani są pyszne- z żubrówką nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak