Sposób przygotowania

Kapustę cienko poszatkować, ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle, dodać kapustę, sól, pieprz, wymieszać i dusić pod pokrywką 15 minut. Przygotować dość twarde ciasto, cienko rozwałkować, odstawić do przeschnięcia, pokrajać na łazanki, ugotować w słonej wodzie, odsączyć na sitku, dodać 1 łyżkę masła, wymieszać. Wysmarować masłem rondel, ułożyć warstwami łazanki i kapustę, obłożyć kawałkami masła i zapiec w piekarniku.
Podawać jako oddzielne danie wigilijne.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zawsze smaczne i chętnie je robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    coś w składnikach brakuje np. cebula nie jest wymieniona
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    mam dzisiaj na obiad,mniam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna99

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna99

    fajny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    bardzo lubię łazanki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne i sycące danie w sam raz na zimowy obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !