Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 3 szt
masło 2 łyżki
głowka kapusty 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą

Kapustę cienko poszatkować, ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle, dodać kapustę, sól, pieprz, wymieszać i dusić pod pokrywką 15 minut. Przygotować dość twarde ciasto, cienko rozwałkować, odstawić do przeschnięcia, pokrajać na łazanki, ugotować w słonej wodzie, odsączyć na sitku, dodać 1 łyżkę masła, wymieszać. Wysmarować masłem rondel, ułożyć warstwami łazanki i kapustę, obłożyć kawałkami masła i zapiec w piekarniku.
Podawać jako oddzielne danie wigilijne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 19.11.2012 16:30
bardzo smaczne i sycące danie w sam raz na zimowy obiad
Jodaj 26.10.2012 11:33
bardzo lubię łazanki :)
Katarzyna99 14.05.2011 00:23
fajny!
Katarzyna99 11.05.2011 01:14
pycha!
Izka192 22.02.2011 13:21
mam dzisiaj na obiad,mniam:)
Adamorek 22.02.2011 02:15
coś w składnikach brakuje np. cebula nie jest wymieniona
msmariusz 08.02.2011 18:42
ciekawy pomysł
jolaxa 25.10.2010 13:40
super
buksiak12 02.09.2010 09:48
bardzo ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 09:48
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:10
super
Dorota71 02.09.2010 09:10
super
Emilia22 02.09.2010 08:43
fajny przepis
Emilia22 02.09.2010 08:43
fajny przepis
IZABELA29 13.07.2010 13:26
zawsze smaczne i chętnie je robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak