Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy, a następnie ścieramy na drobnej tarce. Dodajemy roztarty ząbek czosnku. Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzany tłuszcz wykładamy masę. Formujemy z niej płaskie placuszki. Smażymy je z obu stron, aż będą chrupiące i lekko brązowe. Gotowe placuszki polewamy śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    uwielbiamy je :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    extra:)
  • 0
    jola
    Opublikowano

    Jolcia_90

    Uwielbiam placki ziemniaczane. Najbardziej właśnie ze śmietaną. Muszę zrobić na dniach, dawno nie robiłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !