Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z nadzieniem mięsnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone kruche ciasto 130g
mąka pszenna
szynka 2 plastry
jajko 1
plasterki ogórka 4
kaszanka zawartość kiszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z nadzieniem mięsnym

Ciasto należy rozwałkować na grubość ok. 3mm. Radełkiem wycinamy 4 kwadraty 12x12cm. Na każdy z kwadratów nakładamy łyżkę masy z kaszanki i pół plasterku szynki. Piec rozgrzewamy do 220stopni. Brzegi ciasta sklejamy ze sobą, a górną stronę rożków posmarować rozmąconym jajem. Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut,aż uzyskają złoty kolor. Rożki dekorujemy plastrami ogórków i bananów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak