Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 1/2 kg
mąka 10 dag
jajko 1 szt.
gałka muszkatałowa szczypta
pieprz, sól do smaku
bazylia świeża 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z bazylią

Kartofle ugotować w osolonej wodzie, a następnie przecisnąć przez praskę Bazylię drobno posiekać, dodać do ostudzonych kartofli wraz z mąką , jajkiem, gałką muszkatałową, sola i pieprzem. Dobrze wyrobić. Uformować długi wałek, spłaszczyć i pociąć na kopytka. Gotować w osolonej wodzie. Podawać samodzielnie ze stopionym boczkiem lub jako dodatek do mięsa z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 13.11.2011 21:57
pyszne
pacpaw 11.02.2011 19:20
ciekawe dodatek z tej bazyli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak