Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona kostka kartoflana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 1 kg
boczek wędzony 20 dag
cebula 2 szt.
majeranek 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
sól pieprz paryka do smaku
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona kostka kartoflana

Obrane kartofle kroimy w kostkę. Cebulę i boczek kroimy drobno. Blachę smarujemy oliwą, wykładamy na nią wymieszaną kostkę kartoflaną z boczkiem i cebulą. Posypujemy wiórkami masła, majerankiem i pozostałymi przyprawami. Piec w temp. 180 stopni 40 minut. Podawać z surówką z kapusty kiszonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 29.05.2011 10:27
super
Babciagramolka 11.02.2011 10:15
Ciekawe - coś jak babka ziemniaczana tyle ze bez tarcia ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak