Sposób przygotowania

Listki szczawiu tylko bez ogonków dusimy na masełku , dodajmy odrobinę wody , ziemniaki obieramy , pokroic i zalać wodą dodajemy przyprawę uniwersalną albo kostkę warzywną i gotujemy 15 minut . Potem dodajemy uduszony szczaw i jeszcze chwilkę pogotować , zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy, zabielić śmietaną , doprawić cukrem i solą , możemy też dać pieprz świeżo zmielony . Na koniec posypać zieleniną .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Niezły musi być.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychotka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !