Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 1 szt
jabłko 2 szt.
olej 2 łyżki
smalec 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami

Cebulę pokroić w plastry, wrzucać na gorący smalec na złoty kolor, wyjąć. Jabłka obrać, pokroić w plastry. Pokrojone jabłka bez gniazdek nasiennych smażyć 5 minut na smalcu pozostałym po smażeniu cebuli. Wątróbkę oczyszczoną z błon, obtoczyć w mące i smażyć na drugiej patelni na 2 łyżkach gorącego oleju. Pod koniec smażenia wyłożyć na wątróbkę jabłka i cebulę, doprawić solą i pieprzem, posypać 1 łyżeczką majeranku, przykryć i dusić chwilę na małym ogniu. Można podawać z kartoflami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak