Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki 2

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier wanilinowy 1
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
cukier 2 lyzki
żółtko jajek 5
masło 3 lyzki
ocet 2 lyzki
śmietana gęsta 7 lyzek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: faworki 2

Zoltka jaj ucieramy z cukrem. Nastepnie dodajemy stopniowo smietane, maslo, ocet. Kolejno posypujemy maka przesiana przez sitko i zagniatamy ciasto. Ciasto walkujemy i wycinamy paski, nacinajac na srodku i przekladajac jeden koniec przez srodek. Smazymy na oleju. Posypujemy cukrem pudrem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak