Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, dodać zmielone orzechy, 2 łyżki bułki tartej, 1 jajko, zieleninę, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formować małe okrągłe krokiety, panierować w jajku i mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać do mięs i surówek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    dla mnie coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    ciekawe ale na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !