Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki w cieście piwnym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo jasne 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
sardynki 3 puszki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki w cieście piwnym

Mąkę wymieszaj z solą i piwem. Sardynki osącz, oszusz. Sardynki zanurzaj w cieście, wrzuaj do mocno rozgrzanego oleju. Smaż na złoty kolor.Wyjmij, osącz na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak